תקציר: הדף הזה מביא לכם את האוסף השביעי של הכרזות העוסקות ברפורמה המשפטית או בהפיכה המשטרית - הכל ע"פ עיניכם. עיון מועיל ומהנה, ככל שניתן!
"נַפְתָּלִי, אַיָּלָה שְׁלֻחָה–הַנֹּתֵן, אִמְרֵי-שָׁפֶר" (בראשית מט, כא)
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדניות של צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.
* * *
כְּרָזָה או פּוֹסְטֶר (Poster) היא כל דימוי חזותי המיועד להצגתו לראווה. כרזות הן לא פעם הפריט המזהה מעצב גרפי יותר מאשר תוצרים אחרים בעולם העיצוב. לפני עידן הרשתות החברתיות, היו הפוסטרים מודפסים על נייר ותלויים לראווה על קירות או משטחים. היום, עברה הזירה אל הרשתות החברתיות (ויקיפדיה: כרזה).
הדף הזה מביא לכם את האוסף השביעי על הכרזות העוסקות ברפורמה המשפטית או בהפיכה המשטרית - הכל ע"פ עיניכם.
עיון מועיל ומהנה, ככל שניתן, ואתם מוזמנים לתרום עוד...
[כרזות שבעל הזכויות בהן לא אותר, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי בכל כרזה, אנא פנו ל: yehezkeally@gmail.com]
* * *
כרזה ראשונה בראש הדף - טירלול הזהויות הפרוגרסיבי
שוב מופע של 'פוליטיקת הזהויות': אוניברסיטת בן גוריון בנגב צייצה בחשבון הטוויטר שלה: "מהיום מבחינתנו אפשר לקרוא לנו אוניברסיטת בן/בת גוריון בנגב"... (עמר, 2023).
הכתבות הרלוונטיות:
- דביר עמר (2023), אוניברסיטת בן גוריון בנגב: "אפשר לקרוא לנו אוניברסיטת בת גוריון", ערוץ 7, 18/7/23.
- פנחס יחזקאלי (2017), 'פוליטיקה של זהויות' – האסטרטגיה שפרקה אותנו! ייצור ידע, 24/8/17.
* * *
כרזה שנייה: משל הדיירים המשתינים
הכרזה הזו שותפה ברשתות החברתיות. מה הבנתם ממנה? אני הבנתי, שיש פה הרבה בוז לקבוצת אוכלוסייה מסוימת (המשתינים בלובי).
אבל לא הבנתי איך מונעים מ- 64 דיירים להשתין בלובי (באמצעים דמוקרטיים? דרך הגנה על הדמוקרטיה?). לטעמי, לא ניתן למנוע אפילו מדייר נחוש אחד... אם לא אוהבים ריח של שתן, צריך לקום ולעזוב. זו בהחלט עילה טובה ממש לעבור לבניין אחר.
אבל אם אני הייתי חפץ לעבור למקום אחר ולחיות טוב, הייתי משביח קצת את הנכס לפני שאני מוכר ועוזב. בטח לא הורס אותו...
כרזה שלישית: ההכלה לא עבדה לרמטכ"ל ולמפקד חיל האוויר
הזורעים רוח קוצרים סופה: מה שקורה עכשיו לצה"ל הוא תוצאה של מחדל ניהולי ארוך שנים שאחראים לו קברניטי צה"ל לאורך שנים. מי שהפקירו את הכלל הניהולי הקדוש של מגוון תעסוקתי – גיוון המשאב האנושי בארגון ככלי ניהולי מי שלא הבינו את משמעות המושג "צבא העם", לא שמרו עליו - ואפשרו קיבוע של שיטות מיון שיחלקו את עם ישראל לשני צבאות: צבא אליטיסטי של המיוחסים, ששירות בצה"ל מסדר את עתידם כאליטות; וצבא ה'שחורים', שהצבא הוא עבורם נטל מתמשך בסדיר ובמילואים - יצרו מצב שבו במקביל לעימות שקורע את עם ישראל, גם שני הצבאות מתחילים להתעמת ביניהם...
קברניטי הצבא עוד הוסיפו חלם על חלם, ובניסיון לשמור את צה"ל של, בחרו בנשק הישראלי הוותיק שלא עבד אף פעם: בהכלה. בעוד הם מכילים, הצליחו המוחים לבצע השמדת ערך חסרת תקדים של מעמד החילות האליטיסטים...
ואפשר רק להשתומם ולשאול: אם זה לא עבד מול עזה, לא עבד מול חיזבאללה, לא עבד ביהודה ושומרון ולא עבד לעמי אשד בת"א, מה גרם להם לחשוב שזה יעבוד עכשיו?
המאמרים הרלוונטיים:
- פנחס יחזקאלי (2020), מגוון תעסוקתי – גיוון המשאב האנושי בארגון ככלי ניהולי, ייצור ידע, 8/1/20.
- אור הלר ואלון בן דוד (2023), מפקד חיל האוויר: "האמירות הקשות גורמות נזק, ייקח שנים לתקן", רשת 13, 20/7/23
כרזה רביעית: כשהלהג מחליף את המקצועיות...
הסברנו שוב ושוב, שהמבנה הטופוגרפי של ציר האיילון לא מאפשר למנוע את חסימתו. לכן, האופציה היחידה שעמדה בפני ניצב עמי אשד הייתה הכלה. אבל העדיפו להפוך אותו לממ"ז פוליטי (בעזרתה האדיבה של תנועת המחאה), ולהדיחו בבושת פנים. עכשיו החליפו מפקד ומה קיבלנו? גם חסימה של האיילון וגם אלימות.
אז מי שהחליט למד לקח? הצחקתם. לא למד, וגם אין לו שכל להצטער, על גרירה נוספת של המשטרה לפוליטיקה!
המאמרים הרלוונטיים:
- פנחס יחזקאלי (2023), המשטרה כשופט כדורגל… על פרשת עמי אשד, ייצור ידע, 6/7/23.
- אדם קוטב (2023), "ליל ההתנגדות": איילון צפון נחסם לתנועה, מכת"זית הובאה לאיילון דרום, YNET, 20/7/23]
כרזה חמישית של אלי כהן: מה צריך לקרות כדי שיתפשרו?
פרופ' יואב דותן, ראש הקתדרה למשפט ציבורי באוניברסיטה העברית ואחד המצדדים בשינוי עילת הסבירות (אך לא בתיקון הנוכחי) טוען כי בפועל, כבר הושגה נוסחת פשרה מוסכמת עם יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט, בסוגייה זו.
האם ראש הממשלה יכפה על אנשיו לבסוף את הנוסח ההוא, המוסכם? מה צריך לקרות כדי שכך יהיה?
כרזה שישית: מה לרופאים ולמחאה? למה הם שבתו?
רבים הופתעו כשההסתדרות הרפואית הצטרפה לתנועת המחאה. במקביל גם רופאי מילואים הכריזו על הפסקת התנדבות. שהרי, מה לרופאים ולמחאה?
אבל לא צריך להתפלא. אליטה מטבעה משריינת לעצמה, לבניה ולבני בניה את עמדות הכוח. אמנם, יש פקולטות לרפואה בבאר שבע ובצפת, אך במקום שהן תקפדנה לקבל אנשים מהפריפריה, מעוצבים הקריטריונים לקבלה באופן שיקבלו בעיקר את אנשי תל אביב (למשל, הסעיף המקנה יתרון לאנגלית כשפת אם). באופן כזה, באים התל אביבים ללמוד בפריפריה ובחו"ל, וחוזרים מיד אחרי לתל אביב (או נשארים בחו"ל).
הטוב במחאה הזו יכול להיות, כשהמחוקקים יתעוררו ויוודאו, שמי שלומד בפריפריה הם תושבי הפריפריה, שגם מתכוונים להישאר בה. ואגב, כן: כמות הרופאים השובתים הנמוכה ביותר נרשמה בפריפריה!
כרזה שביעית: האומץ לנוע בכיוון ההפוך
"כל 'שוטה אינטליגנטי' יכול להפוך את השברים לגדולים ולמורכבים יותר... אבל, צריך מגע של גאונות והרבה אומץ כדי לנוע בכיוון ההפוך..." (אלברט איינשטיין).
בימים אלה שבהם ניצב עם ישראל על סף הכאוס, ראוי לשאול אם יש בינינו כאלה היום!
- המאמר באתר ייצור ידע: אייל גונן: בין המצרים.
כרזה שמינית: קדנציה שהימין יבקש לשכוח...
כרזה זו שותפה ברשתות החברתיות, ואינני יודע מי היוצר, אולם לדעתי הוא צודק מאוד. בין אם אתה איש ימין או שמאל, קשה שלא להבחין שאין זה אותו בנימין נתניהו של הקדנציות הקודמות. הוא כבוי, נראה מנותק, ונראה שאיבד את מגע הקסם על מפלגתו ועל הקואליציה שלו. היא נראית כספינה שההגאים שלה נשברו, אנשי צוותה מתרוצצים ללא יד מכוונת ומתקוטטים ביניהם, והיא מיטלטלת בסערה, באין מושיע.
הליכוד מוכרת כמפלגה חפצת חיים. להערכתי, בין אם תיוותר בשלטון ובין אם לאו, סביר להניח, שהיא עצמה תיזום הצעה להגביל את מספר הקדנציות של ראש ממשלה לשתיים. מומלץ לה גם להשתחרר באותה הזדמנות מהסיסמאות, הממתגות את שיטת הפריימריז המשחיתה כ'דמוקרטית'. היא רק פתח להכנסת קבוצות לחץ ואינטרסנטים לבית המחוקקים, והיא מקור השחיתות ותרבות הצעקות שהוזילה את מעמד הכנסת וריסקה אותו...
בינתיים נשאר לנו רק לקוות שהקואליציה הזו תתעשת, ותצליח להחזיר שליטה. כמו שזה נראה עכשיו, הסיכויים קלושים!
כרזה תשיעית, של האלוף גרשון הכהן: "לא בכל מחיר"!
האלוף במיל' גרשון הכהן: "לא בכל מחיר״ - בעיתוי הנכון בדרך המתאימה, בשימור מתמיד של מומנטום מוכן לניצול הזדמנויות ואף פעם לא ישירות למול החומה הבצורה!".
והמבין יבין... רק שיש לי הרגשה מטרידה שלא יבין!
- המאמר הרלוונטי באתר ייצור ידע: גרשון הכהן: ירושת הארץ, לא בכל מחיר?
כרזה עשירית: אתם חושבים שהוא יציע?
שנים הטיף לנו ח"כ גדעון סער, שחייבים לפצל את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, ולהעביר את סמכויות התביעה לפרקליט המדינה. ואז הוא הפך לשר המשפטים אבל לא שינה דבר (למה? לא היה לו רוב לכך? את מי זה היה מרגיז?). עכשיו יש לו הזדמנות פז כי הקואליציה תשמח להצביע בעד... אז אתם חושבים שהוא יציע?
מתי היה הרגע שבו אפשרנו לעצמנו, מימין ומשמאל, להפוך את האמת - ואת היפוכה - לכלים במאבק הזהויות בינינו?
[לאוסף המאמרים: 'בין רפורמה משפטית למהפכה משטרית', לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!